magamról

GYÖNGYI

 Korán ráébredtem arra, hogy legnagyobb tanítómra – saját testemre – figyelve, könnyen kapcsolatba kerülhetek létezésem  mélyebb dimenzióival, ezért az évek során egyre tudatosabban köteleződtem el tanításai mellett, és kezdtem el olyan mozgás módszerek és masszázstechnikák után kutatni, amelyek a testen keresztül változást, és gyógyulást eredményezhetnek fizikai, lelki és szellemi szinteken egyaránt.

 

értem jött

a jóga 11 éves koromban, mint valódi tapasztalás érintett meg, az önmagamba kerülés, az egység élményeként. Felismertem a találkozás fontosságát és természetét, de akkor még nem tudtam, hogy jógázom; Gálik Éva jógával átitatott kortárs tánc óráit látogatva kaptam bevezetést a belső figyelem, a légzéskövetés, a relaxáció, és a bennem zajló energetikai változások megfigyelésének világába. Kisebb megszakítások után, 18 éves koromtól folyamatosan gyakorlom a jógát. Anno, a fellelhető hazai jógairodalomból táplálkoztam, majd különböző jógaiskolákban gyakoroltam, elszántan kerestem a Tanítót, majd feladva a keresést végül visszatértem az önálló gyakorlás útjára.

2009-ben kértem, és kaptam beavatást a Himalájai Jóga Tradícióba, melynek tanításait irányadónak fogadom el önmagam számára. 2010-től rendszeresen részt veszek Dr. Indu Arora továbbképzésein, kurzusain, elvonulásain, és legutóbb 200 órás jógaterapeuta képzésén.

2008 óta vezetek jóga órákat, majd később táborokat, elvonulásokat.

Ahogy én magam változom úgy változik az is, amit a jóga által közvetíteni szeretnék az emberek felé. Mi is az? Önmagunk megismerése, mélységeink felfedezése, érzelmeink elfogadása, rácsodálkozás létünk belső áramlataira, a bennünk lévő életöröm megtapasztalása, a forma és a formamentesség között húzódó híd megismerése, személyiségünk és azonosulásaink feloldása, a ránézés képességének fejlesztése, az együttérzésen és elfogadáson keresztüli ellazultság mozdulata, mellyel odaadhatjuk magunkat annak ami van, egységbe kerülve önmagunkkal, a mosttal, a léttel.

megérintve

egy Shiatsu kezelés alkalmával rátaláltam a helyes figyelmen alapuló érintés semmivel sem pótolható, gyógyító minőségére. Ez a találkozás olyannyira meghatározó volt számomra, hogy azonnal megszületett bennem a szándék ennek a tapasztalásnak elmélyítésére, és arra, hogy mindezt mások számára is elérhetővé tegyem.  Mezősi Anna tanítása, odaadó figyelme, és támogató közelsége mellett két és fél éven át tanultam a kínai orvosláson alapuló Shiatsu masszázs rejtelmeit, miközben elvégeztem az ETI Alternatív masszázs-és mozgásterapeuta képzését is.  Az érintés terápia ezen formájában jelen van számomra mindaz az örömteli szabadság, spontán kreativitás, és intuitív áramlás, mely lehetőséget teremt ahhoz, hogy figyelő jelenlétem által vezérelt érintésekkel követhessem és támogathassam a másik embert abban, hogy ismét teljességbe kerülhessen önmagával, mely hitem szerint gyógyulásának szilárd alapját jelentheti. Shiatsu gyógyász munkámat kiegészíti a manuálterápia, az Integrált Kranioszakrális Biodinamika testkezelés (I.-II.), a Touch for Health (I.) kineziológiai rendszer. Jelenleg a gyógyító kommunikációt tanulom Daubner Bélától a Kognitív viselkedés terápia formájában, és értő figyelmemet fejlesztem az Erőszakmentes Kommunikáció gyakorlásával. 

belecsöppentem

váratlanul valamibe; úgy hívják weight-flow contact, az emberi kapcsolatok tréningje.

Nem keresem ennek a találkozásnak okát, hisz mióta vissza tudok emlékezni, figyelmem legnagyobb része az emberek közötti kapcsolódások áramlatait, összefüggéseit szeretné megérezni, megismerni, megérteni, így utam természetes módon körvonalazódik az önismeret mentén, és ezen a területen szeretném leginkább kiteljesíteni az életemet. Közel hét éve gyakorlom Tanítóm, Goda Gábor vezetésével , és két éve adom át én is másoknak ezt a gyakorlatrendszert. Egy mélyen átformáló önismereti mozgástréningről van szó, ami kizárólag fizikai megtapasztalás útján segít ráébredni mindarra, ami a dinamikus és ugyanakkor harmonikus emberi kapcsolatok megteremtéséhez szükséges. Minden élethelyzetben megmutatja a lehetőségét annak, hogy a természet rendjéhez hasonlatosan, erőfeszítéstől mentesen , önmagunk minőségét megőrizve kapcsolódjunk másokhoz, nem különváltan, de mégis szabadon élhessünk, nyitottan a minket körülvevő változásokra, nyitottan arra, hogy megtaláljuk a hidat mely önmagunkon keresztül összeköt minket egymással, a világgal.

és  folyamatosan öntöm az életem ebbe az irányba… cseppről-cseppre…

Egy gondolat “magamról” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s